Wie zijn wij

De 'Lingelaar' is een middelgrote basisschool in de groeikern Beesd.

Onze school heeft ruim 100 leerlingen verdeeld over 5 groepen.
De 'Lingelaar' biedt de kinderen een vriendelijk en veilig klimaat met de nodige orde en regelmaat zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Onze school is ingedeeld in groepen, volgens het lesstofjaarklassensysteem. Leerlingen die de lesstof te 'moeilijk' of te 'makkelijk' vinden zullen wij aangepaste lesstof aanbieden zodat ze toch op eigen niveau kunnen leren. Voor leerlingen die extra ondersteuningslessen nodig hebben bieden onze remedial teachers extra individuele instructie zodat zij snel weer met de leerlingen in de klas kunnen meedoen. Daarvoor zijn 2 remedial teachers meerdere dagdelen per week beschikbaar.

Voor leerlingen die aan het eind van groep 2 nog niet helemaal klaar zijn voor groep 3 bieden wij de zogenaamde 'dubbelgroep'. Hierbij draaien de kinderen nog een half jaar mee in groep 2 met deels een eigen programma. Daarna draaien ze een extra half jaar mee in groep 3 met een eigen programma. In het nieuwe schooljaar gaan deze leerlingen geleidelijk met de nieuwe groep 3 meedraaien.

 
 
                                                            Volgende pagina